Já, žena divoška 2018

Na jaře roku 2018 proběhl intenzivní ženský kruh. Na krásném místě v Jizerských horách se sešlo 12 žen, které se ponořily do posvátné energie ženské spirituality. Pracovaly jsme na pročištění a uvolnění těla a mysli. Dovolily jsme si nahlédnout do hlubších sfér sebe sama. Prošly jsme si fází radosti, odpuštění a přijetí, občas jsme pozorovaly stékající kapičky slz, které jsme vysušily objetím a laskavostí. Ten den nám dopřál celé spektrum jarní krásy od intenzivního sluníčka po déšť, který nás zahnal do jurty. Cítily jsme propojení s přírodou a okolní příroda s námi komunikovala, jakoby celému aktu odevzdání s láskou rozuměla. Celý proces jsme ukončily v kruhu jurty. Odcházely jsme mokrou travou a lesem, cítily jsme se vzájemně osvěženy a naplněny. Celou akci iniciovala Anežka, která mne přizvala ke spolupráci. Měla jsem na starosti zpečetění celého procesu pomocí rituální henny. Vymyslela jsem univerzální symbol pro tento kruh, který ke mne přišel v předchozích přípravných meditací.

Oko divošky

Pomocí henny přenášíme konkrétní symboly na tělo. Henna tak zprostředkovává energii obsaženou v symbolu, je transformačním prostředkem.

Význam symbolu “ Oko divošky“:

Fáze měsíce, ve kterých je ukryt znak slunce, spolu tak vytvářejí oko.

Kolem obvodu kruhu je znázorněna vlna, která symbolizuje měsíční fáze cyklu, sestupné a vzestupné.

Hladiny vody se dotýkají jednotlivé kapky představující přijímání a dávání.

Za celým kruhovým ornamentem vykukují špičky rohů nebo tesáků, představující animální jádro lidské bytosti. Když s touto, často popíranou, rovinou vědomě pracujeme, můžeme se tak spolehnout na své instinkty, které nás bezpečně vedou pryč od nebezpečí.